duminică, 29 ianuarie 2012

Tacerea este cea mai buna calitate a unei femei, dar o poarta foarte rar

Ar fi atatea de comentat pe tema asta, incat nici nu stiu cu ce sa incep. In primul rand femeia e creata sa asculte toata viata ei,(in casa, isi asculta parintii , dupa ce se marita isi asculta barbatul ca doar din el a fost facuta) poate de aceea e bine sa taca uneori pentru ca se stie in stare sa dea ordine si nu se mai opreste, incepi s-o auzi si-n stanga si-n dreapta comentand pe diferite teme monotone, banale despre diferite chestii chiar neimportante.Stiu 100% ca o sa zici.. "dar ce eu sunt mai proasta, sa fac tot ce zice el? Dar ce sunt eu catelusul lui? Ce atata ascultare daca el zice sa ma arunc in put, ma arunc?".(Stiu ca mai sunt si cazuri nefericite dar tu alege tot ce-i bun). Dupa aceea intervine zicala " numai e barbatul cocos in casa, in ultima perioada a ocupat femeia postul asta" ! Femeie! chiar crezi ca asta e menirea ta? In primul rand mai citeste si tu inainte sa dai cu parerea si sa ma contrariezi acum ca si cum as fi un barbat. Daa, poate mi-ar fi placut si mie sa fiu barbat aveam femeia mea si ii ziceam sa faca tot ce cred eu de cuviinta! Ah ce bine mai era, (de obicei nu-mi place sa mi se zica ce sa fac) dar inghit si tac. Dar stau si ma gandesc mai bine, si ma multumesc cu ce sunt, ca sunt femeie,(ca pot sa-mi las parul lung, ca pot sa ma aranjez pentru iubitul meu, ca sunt gratioasa, ca sunt delicata si nu masiva ca un barbat, ca am langa mine partenerul care ma va apara intotdeauna pe mine si familia noastra pentru ca ne iubeste), ca am darul sa nasc un prunc, ca sunt frumoasa orice ar spune altii despre mine(orice femeie e frumoasa in felul ei), ca pot sa-mi hranesc familia si sa le pun masa de fiecare data cand ajung acasa, ca imi sarut copilul inainte de culcare si ii citesc o rugaciune . Stiu ca ai personalitate, ca esti incapatanata, orgolioasa si vrei sa-ti pui barbatul la respect cand greseste...stii ceva? lasa-l ca o sa-l indrepte altcineva pentru tine daca vrei cu adevarat, nu-ti mai baga tu codita unde nu ti-e treaba,taci ca asa e cel mai bine si ai rabdare.
In al doilea rand prototipul femeii puternice are mereu instinctul sa reactioneze la orice cuvant ii este adresat! Mai ales jignirii.. s-a ales cu o injuratura bineinteles ca ea nu poate sa accepte asa ceva si se razbuna, si face tot cu truda si otet! Nu accepta nici in ruptul capului sa se spuna ceva gresit despre ea, chiar daca ea stie ca ceilalti au dreptate. Pur si simplu nu indura sa fie umilita in fata celorlalti.. acum sincer cui i-ar placea? dar altii rabda, si au mai mult de castigat pe cand ea .. se inflacara atat de mult incat mai are putin si-si pune sticla de wiskey in fata, sau ia masina si porneste direct la drum de nervi! Doar taci si fi linistita!
AAa..sa nu uit,, alte femei vorbesc si fara sa fie intrebate, pur si simplu te trezesti in conversatie ca scoate si ea un cuvant care e total paralel cu tema ta. Decat sa vorbesti si sa dai impresia ca esti prost mai bine taci! Altele vorbesc in nestire de cauza si se baga atat incat cred ca ele au dreptatea, si toata lumea e impotriva lor ca ele sunt prea destepte! Cata imaginatie (...).

Nu uita, daca asculti de el nu inseamna ca tu nu ai absolut nimic de spus, ofera-i si tu un sfat daca are nevoie si lasa-l sa decida!
Se spune ca in spatele unui barbat puternic se afla o femeie puternica!


Tacerea ta e raspunsul aproape la toate incercarile la care vei fi supusa, trebuie doar sa stii cand s-o folosesti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu